Stokbrood (2)

Een ander recept voor stokbrood, ook heel lekker…

  • Doe 500 g bloem in een mengpot.
  • Voeg 12 g instant gist toe.
  • Voeg 10 g zout toe, zonder dat het zout met de gist in aanraking komt.
  • Giet 500 ml water toe.
  • Kneed het deeg gedurende 15 minuten (dat kan ook in een kneedmachine).
  • Leg een keukenhanddoek op de mengpot en laat het deeg 60 minuten rijzen.
  • Leg bakpapier (of silicone variant) op een ovenplaat.
  • Strooi een beetje bloem op de tafel en giet het deeg erop uit.
  • Snijd het deeg in 4 gelijke delen.
  • Rol elk deel tot een stokbrood, en leg op het bakpapier.
  • Maak eventueel met een scherp mesje enkele inkepingen in het deeg bovenaan.
  • Leg de keukenhanddoek op de stokbroodjes en laat 30 minuten rijzen.
  • Doe een braadslede met 500 ml water in de oven, en verwarm de oven voor op 230°C. Dit zorgt voor de aanmaak van stoom, wat een lekkere korst geeft.
  • Eventueel kan je de broodjes licht vochtig maken en bestrooien met wat sesamzaadjes.
  • Bak de stokbroden op 220°C gedurende 25 minuten.
  • Eventueel nog even extra bruinen en krokanter maken door ze nog enkele minuten onder de grill te bakken.