Stokbrood (1)

Stokbroodjes met weinig werk…

  • Doe 500 g bloem in een mengpot.
  • Voeg 25 g instant gist bij.
  • Voeg 12 g zout bij (en zorg dat deze niet met de gist in aanraking komt).
  • Giet 390 ml water bij.
  • Meng alles enkele minuten met een spatel, tot je een consistent deeg hebt.
  • Dek de mengpot af met een vochtige handdoek, en laat 1 tot 1,5 uur rijzen.
  • Neem een ovenplaat en bedek met bakpapier (of de silicone versie).
  • Bebloem de tafel genoeg (het deeg is behoorlijk vochtig).
  • Giet het deeg uit op de tafel, en verdeel het in 3 stukken.
  • Leg elk stuk op het bakpapier (handigst is dit te doen met de spatel en een mes).
  • Leg een lege bakplaat in de oven en giet er een tas water in (het kan ook met een kommetje water).
  • Verwarm de oven voor op 250°C.
  • Laat het deeg ondertussen nog een tiental minuten rijzen.
  • Doe de bakplaat in de oven, en laat het brood 27 minuten bakken op 240°C.