De kinderen zijn er dol op!

  • Als basis voor de pesto kan je verschillende groenten gebruiken, zoals het blad (zonder nerf) van de palmkool, daslook, venkel (zonder de stelen), rucola, basilicum,… of een mix daarvan.
  • Doe de blaadjes in de blender.
  • Voeg een beetje olijfolie toe (persoonlijk doe ik er niet te veel bij), en eventueel een beetje water.
  • Voeg wat citroensap toe zodat het geheel fris groen van kleur blijft.
  • Doe eventueel wat pijnboompitten erbij.
  • Mix dit in de blender tot het smeuïg is.
  • Doe de mix in een mengpot, en kruid bij met peper en zout.
  • Raps parmezaan fijn en voeg het bij de mix.
  • Voeg wat pijnboompitten toe, en meng het geheel.
  • Laat afkoelen in de koelkast alvorens te serveren.
  • Indien het bij het serveren iets te droog is, voeg dan wat olijfolie toe.

Je kan het opdienen als een hapje bij de aperitief (op een toastje of met grisini-stokjes).

Je kan het ook bij een pasta mengen.

Leave a Reply