Aspergevelouté

  • Schil 1 bussel witte asperges en snij de punten eraf.
  • Laat de puntjes met 1 eetlepel water 2 minuten koken in de microgolfoven. Hou het vocht bij om straks bij de soep te voegen.
  • Snij de rest van de asperges fijn.
  • Neem 3 liter water, voeg daar kippenbouillon, peper en zout en de aspergeschillen aan toe, en laat maximum 10 minuten koken (anders wordt dit bitter).
  • Snij 1 ui fijn.
  • Snij 2 preiwitten fijn.
  • Stoof nu alle fijngesneden groenten in 90 gram boter.
  • Bestrooi de groenten met wat bloem.
  • Voeg al roerend de bouillon toe, en laat 20 minuten koken.
  • Mix de soep.

Voor de afwerking:

  • Doe 1 dl room en 1 eierdooier in een soepterrine (dit is een liaison).
  • Voeg voorzichtig (1 pollepel per keer) de soep toe zodat je een velouté krijgt.
  • Voeg de aspergepunten toe.
  • Versier met wat fijngesnipperde peterselie of bieslook.

Leave a Reply