- Schil 1 bussel witte asperges en snij de punten eraf.
- Laat de puntjes met 1 eetlepel water 2 minuten koken in de microgolfoven. Hou het vocht bij om straks bij de soep te voegen.
- Snij de rest van de asperges fijn.
- Neem 3 liter water, voeg daar groentenbouillon, peper en zout en de aspergeschillen aan toe, en laat maximum 10 minuten koken (anders wordt dit bitter).
- Snij 1 ui fijn.
- Snij 2 preiwitten fijn.
- Stoof nu alle fijngesneden groenten in 90 gram boter.
- Bestrooi de groenten met wat bloem.
- Voeg al roerend de bouillon toe, en laat 20 minuten koken.
- Mix de soep.
Voor de afwerking:
- Doe 1 dl room en 1 eierdooier in een soepterrine (dit is een liaison).
- Voeg voorzichtig (1 pollepel per keer) de soep toe zodat je een velouté krijgt.
- Voeg de aspergepunten toe.
- Versier met wat fijngesnipperde peterselie of bieslook.