Gevulde pompoentjes

Een lekker bijgerechtje dat ook nog eens prachtig oogt op je bord!

  • Reken 1 zomerpompoentje per persoon.
  • Snij het bovenste van de pompoenen en bewaar als deksel.
  • Haal de zaden uit de pompoenen.
  • Smeer het binnenste van de pompoenen in met een beetje olijfolie.
  • Kruid ze dan met peper, zout en lookpoeder. Ook andere kruiden kunnen erbij, zoals tijm.
  • Voor de vulling van de pompoenen kunnen allerlei groenten gebruikt worden, bv champignonsteeltjes, wortelen, pompoenvlees, paprika’s, ajuinen,…
  • Snij voor de vulling de gewenste groenten in heel kleine kubusjes (3 à 4 mm).
  • Meng de vulling met wat olijfolie, en breng op smaak met kruiden.
  • Vul elke pompoen tot iets minder dan de helft met de kubusjes, leg er een snee tomaat op zodat er wat vocht is, en vul de rest van de pompoen met de kubusjes.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smeer een beetje arachide-olie op een braadslede en leg de pompoentjes erop, alsook het deksel met het pompoenvlees naar boven.
  • Laat de pompoenen gedurende 20 à 30 minuten gaar worden in de warmeluchtoven.