Gevulde pepers met kaassaus

Gevulde pepers met kaassaus

Dit gerecht is gebaseerd op een gerecht dat we voorgeschoteld kregen in Labaien, in het Spaanse Baskenland. De kok, een Spanjaard, gaf twee keer per jaar les aan koks in de Verenigde Staten (Miami).

  • Snij een kippenborst in blokjes van een kubieke centimeter. Kruid naar eigen smaak en bak in wat boter de blokjes gaar.
  • Pel een tomaat, en mix deze tot sap in een keukenrobot.
  • Rasp wat Manchego kaas fijn.
  • Verwarm een flesje room in een pan.
  • Voeg het tomatensap toe aan de room, en verwarm (niet laten koken).
  • Voeg beetje bij beetje de kaas toe zodat die smelt.
  • Breng op smaak met peper, zout, paprika,…
  • Verwarm Pimientos del Piquillo 30 seconden in de microgolfoven.
  • Vul de pepers op met de kip, en leg die met de punt omhoog op het bord. Reken 2 tot 4 pepers per bord.
  • Giet wat saus errond, en dien op.