Gegratineerde mosselen

  • Maak 1 kg Goudmerk mosselen schoon (dan heb je een 50-tal mosselen).
  • Doe die in een kookpot samen met preigroen, een ajuin in ringen gesneden, en eventueel andere groenten (selder, wortelen).
  • Kruid met peper en zout, en doe een halve liter water erbij.
  • Laat 5 à 10 minuten koken op een hoog vuur, tot de mosselen klaar zijn. Schud een paar keer op tijdens het koken.
  • Haal dan de mosselen uit het kookvocht, en laat wat afkoelen.
  • Haal nu de mosselen uit de schelp, en houd een aantal halve schelpen over om de mosselen terug in te kunnen leggen voor de presentatie.
  • Doe wat panko in een vijzel, en maal die fijn.
  • Rasp wat Grana Padano fijn.
  • Leg een aantal schelpen in een ovenschaal, doe in elke schelp een klein beetje boter, leg er een mossel in, en strooi er wat panko en Grana Padano op.
  • Verwarm de grill in de oven voor, en laat dan die mosselen een achttal minuten grillen zo’n 10 cm onder de grill.
  • Doe er een beetje Hawaïaans zwart zout op, en dien op.

Variant:

  • Je kan de mosselen ook in wat lookboter doen, of in boter gemengd met andere kruiden naar eigen smaak.
  • In plaats van Grana Padano kan je ook Parmezaanse kaas gebruiken, of een mix van beide.