Voeg 16 g instant gist toe, en 25 g broodverbeteraar.
Meng dit goed.
Voeg nu 10 g arachide-olie toe, en 8 g zout.
Giet 320 ml koud water bij.
Meng het deeg een kwartiertje in een kneedmachine, of kneed het deeg met de hand.
Dek de mengpot af met een keukenhanddoek.
Laat het deeg een half uur rijzen.
Zet een ovenplaat klaar, en bedek met bakpapier (of de silicone variant).
Strooi wat witte bloem uit, en haal het deeg uit de mengpot.
Kneed het deeg nog even zodat de lucht eruit is, en het deeg mooi elastisch is.
Verdeel het deeg in 8 tot 10 gelijke stukken. Rol elk stukje tot een bolletje, en leg op de ovenplaat.
Maak er eventueel een snee in bovenaan; zo zullen de pistolets er mooier uitzien.
Leg de keukenhanddoek erover en laat nog een half uur rijzen.
Zet op de onderste rooster in de oven een ovenplaat, en doe er een halve liter water in (wat voor stoom zal zorgen en zo de pistolets krokanter maken).
Verwarm de oven voor op 220°C.
Besproei de pistolets met wat water, en steek ze in de oven.
Laat de pistolets gedurende 27 minuten bakken op 200°C.
Haal de pistolets uit de oven en leg ze omgekeerd op een rooster om ze te laten afkoelen.
Hallo en welkom !
Ik ben Yves. En hier wil ik met jullie mijn favoriete recepten delen. Smakelijk!